Sykkelfokus i Ås

Sykkelfokus i Ås

Ås har stor fokus på sykkel, og i april stod det både gratis sykkelservice og åpning av sykkel-app på programmet - og Risikorydding var selvfølgelig på plass!

Ås kommune har mange studenter, både boende i Ås, men også reisende fra Oslo og omegn. Storparten av studentene kommer med tog og mange har måtte ta beina fatt for å komme seg til universitetet fra stasjonen.

For noen år siden kom fire studenter fra NMBU opp med en ide som har forandret dette, Bygdebike. Nå kan både studenter og lærere ta i bruk sykler fra togstasjonen til campus. Gjennom appen Bitlock kan sykler lånes opp på Ås stasjon og brukes til Campus NMBU hvor det finnes sykkelstativ hvor man kan sette fra seg sykkelen - og låse de med appen.

19. april ble det arrangert sykkeldag og åpning av sykkeltjenesten ved Ås stasjon. Her kunne beboerne og studenter få gratis sykkelservice. Risikorydding var også på plass for å dele ut sjekklister for sykkel til de som møtte opp.

Risikorydding har også stort fokus på sykkel, og med våre sjekklister for sykkel kan du sørge for at du er trygg på veien. Ta en titt på www.risikorydding.no og last ned sjekklisten i dag!