Er boligen din ferieklar?

Er boligen din ferieklar?

Er kofferten pakket ferdig? Er passet fortsatt gyldig? Er ferieboligen bestilt? Og ikke minst, er boligen ferieklar? 


Om du skal være borte fra boligen din en stund er det lurt å sørge for at den er klar og ikke minst trygg når du ikke er der. Med noen enkle grep er hjemmet ditt bedre forberedt på vær, vind og lynnedslag;

 

Trekk ut støpselet
Omtrent halvparten av alle boligbranner starter på grunn av elektriske årsaker. Derfor er det svært viktig å dra ut alle ledninger på elektriske apparater når du reiser bort.

 
Lynvern
 
Om du trekker ut alle ledningene til elektriske apparater unngår du også at de blir skadet under lynnedslag. Om du ikke allerede har overspenningsvern bør dette installeres.


Skru av panelovner

Skru ned varmen på panelovner, eller skru de aller helst helt av. Pass også på at ingen ovner er dekket til, og at gardiner eller annet ikke kan komme borti ovnen.


Rydd ute
Før du reiser bør du også ta en runde rundt huset for å se at takrenner, hagemøbler, trampoliner og andre store gjenstander ikke er løse og kan bli tatt av vinden. Sørg for at takrennene er åpne og avløpene virker så store mengder regn blir ledet vekk fra huset ditt. Rens også slukene innendørs.


Alarm
Om du har alarm bør denne settes på før du drar på ferie. Den er med på å holde uvedkommende borte.

 
Sosiale medier
Ikke fortell på sosiale medier at du er på ferie. Tyver følger også med, og når du poster bilder av familien fra Gran Canaria, får de bekreftet at ingen er til stede på hjemmeadressen din.

 
Post
Få noen til å ta inn posten, eller omadresser, mens du er på ferie. Aviser som ligger slengt utenfor oppgangen, eller fulle postkasser er et tydelig «ingen hjemme»-signal til den som går forbi.

 

 God ferie!