Kan gjøre mer skade enn du tror

Kan gjøre mer skade enn du tror

Avokadoen er blitt en svært populær matvare hos mange, men det mange kanskje ikke har kjennskap til er at den har også gjort en del skade. Avokadoen har sendt unødvendig mange til legevakta de siste årene – her er hvordan du unngår å skade deg. 


Avokado er blitt en hit i manges hjem og mager. Den kan spises på brødskiva, i salat, til tacoen eller alene. Frukten ansees som en av de aller sunneste matvarene du kan spise, da den er rik på proteiner samt vitamin E, B og C.

Et økende problem er derimot hvordan den forberedes. Avokadoskade er dessverre blitt et kjent fenomen hos mange. Denne skaden oppstår gjerne når en kniv blir tatt i bruk for å fjerne den glatte stenen i frukten, i stedet for en skje. For stenen må fjernes før avokadoen brukes og da bruker mange en av to metoder;

  1. Personen hogger tak i stenen med kniv for så å vri den ut.
  2. Personen bruker en kniv for å vippe stenen ut.

Ingen av disse metodene er sikre.

Metoden som bør brukes er å dele avokadoen i to på langs og ta stenen ut med en skje.

Skulle du likevel være uheldig er det viktig å stoppe blødningen ved å legge en kompressor over såret, og holde hånda høyt til det stoppe å blø. Deretter må du se etter at du kan bevege fingrene dine og at du har normal følelse i hånda. Om dette ikke er tilfellet må du til legevakten.