Trygg i Re

Trygg i Re

Lørdag 6.mai var barn og voksne invitert til sikkerhetsdag på Revetal i Re. Tilstede var flere foreninger, kommunale virksomheter og redningsetater – og selvfølgelig også Risikorydding.


Solen skinte, ordføreren ønsket velkommen og korpset spilte i gang arrangementet. Folk i alle aldre hadde møtt opp for å lære mer om sikkerhet i Re.

Foreninger, redningsetater og kommunale virksomheter hadde satt opp stands, og mange arrangerte ulike aktiviteter som både store og små kunne teste ut. Det var blant annet mulighet for å få sykkelen sin sjekket av Re sykkelklubb, samt få sykkelsjekklister fra Risikorydding. Sivilforsvaret hadde med seg vannkanon, NAF lot voksne teste alkobriller og barn fikk teste elektriske biler.

Brannvesenet, politiet og vegvesenet var også tilstede sammen med Kirkens SOS, Nav, Røde Kors og LEVE.

Risikorydding delte ut sjekklister, infomateriell og tegneark. Vi hadde også en quiz på standen vår som mange barn og voksne svarte på. Quizen hadde 10 spørsmål relatert til skader og ulykker som skjer i hjem og fritid. 

Det var særlig ett spørsmål som skilte seg ut som ekstra vanskelig for de fleste: Dersom du har en termos i bilen som veier 1,5 kg og du kjører i 100 km/t, hvor mye veier termosen hvis den kommer flyvende mot deg ved en bråstans? Det riktige svaret her er 180 (!) kg, mye mer enn det de fleste svarte. 

Nå som sommerferien nærmer seg og mange kanskje skal ut på biltur er det lurt å pakke bilen smart – og risikoryddig. Nyttige tips og råd for pakking av bil kan du få her