Trygghetsvandringer – nå også på mobil!

Trygghetsvandringer – nå også på mobil!

Trygghetsvandring er en måte å skape et bedre, tryggere og mer innbydende nærmiljø. Metoden er tilrettelagt slik at alle kan være med å forebygge skader og ulykker – og nå er det blitt enda enklere ved at du kan bruke mobilen din. 


Trygghetsvandring innebærer at man individuelt eller som en gruppe kartlegger et spesifikt område hvor man ser etter potensielle farer og risikoforhold – og forslår mulige løsninger. Dette er et tiltak som engasjerer mennesker i et lokalmiljø til innsats.

Nå har vi laget nettsiden; www.trygghetsvandring.no, som lar deg gjennomføre en Trygghetsvandring på mobilen - alene eller med en gruppe. Verktøyet er helt gratis og enkelt å ta i bruk. Alt du må gjøre er å opprette en bruker og du er klar til å starte en trygghetsvandring.

Om du bruker nettsiden på mobilen kan du blant annet:

  • Opprette Trygghetsvandring og bli vandringsleder
  • Invitere flere vandrere til å bli med på vandringen
  • Registrere funn i et kart, med bilde og beskrivelse
  • Få opp en liste over alle funnene som er gjort, og enkelt printe den ut


Et trygt nærmiljø kommer ikke av seg selv, og som beboere må vi ta ansvar for å skape det nærmiljøet vi selv ønsker oss. For som beboere sitter vi på unik og verdifull kunnskap som kan brukes til å skape forbedringer – gjennom en trygghetsvandring.

Vi har også laget guider og sjekklister som en hjelp på veien for inspirasjon, både når det kommer til hvor man kan gå, men også hva man kan se etter og hvilke perspektiver man kan ta.

Ta en titt, og start gjerne en trygghetsvandring i ditt nærmiljø i dag!