Vær trygg i fjellet

Vær trygg i fjellet

Visit Norway har laget en guide om hvordan holde deg så sikker som mulig når du er i fjellet. For selv om Norge er kjent for sine vakre fjorder og fjell kan det være farlig å være på tur om du ikke er forberedt. 


Det finnes mange ulike fjellturer du kan gå, noen som du kan gjennomføre på ett par timer, andre som tar dager eller uker. Uansett om du er nybegynner eller erfaren i fjellet finnes det en tur som passer deg og ditt nivå slik at du kan nyte turen til det fulle.


For en så sikker tur som mulig finnes det muligheter for å delta på en guidet tur. Da får du erfare fjellet med eksperter som kan alt som er verdt å vite om fjellet.


Å ha riktig utstyr samt å forberede seg på hvor du skal er viktig, for naturen må respekteres. Den kan være farlig om du ikke er klar for den. Hvert år er det flere turister som skades eller går seg bort, men er du godt forberedt skal det kunne unngås.

 

  1. Sjekk alltid værmeldingen for de kommende dagene om du skal ut på fjellet. Det kan være sol og varmt når du starter turen, men jo lenger opp du kommer og når solen begynner å gå ned kan det både bli kaldt og været kan endre seg.
  2. Bruk fjellsko, vind- og regnjakke og ha med deg nok mat til hele turen!
  3. Selv om du har planlagt å kun bruke én dag på turen burde du alltid planlegge for en ekstra dag, i tilfelle noe skulle endre seg. Så ta med deg et ekstra skift med klær.  
  4. Sjekk lokale lover og regler der du skal ut på tur.
  5. Ignorer aldri advarsler
  6. Følg alltid de merkede løypene, og hold deg på stien.
  7. Selv om telefonen fungerer omtrent overalt er det greit å ikke ta det for gitt at du kan bruke denne om det skulle oppstå en ulykke. Si fra hvor du går!
  8. Og sist, men ikke minst ikke legg igjen spor etter deg – så ta med deg søppelet ditt.

 

 

Kilde: Visit Norway