Vinteraktiviteter

Vi nordmenn trives godt ute i friluft. Vi bruker ofte ferier og helger for å dra på fjellet i vintermånedene, for å stå på langrenn og slålom eller snowboard. På aktiviterer som dette er det viktig at utstyret er i orden og man vet om farene man kan treffe på. 


Langrenn

Vi nordmenn er det mest skigående folket i verden, og vi har et veldig spesielt forhold til langrenn. De fleste elsker å kunne spenne på seg skiene, med mat og varm drikke i sekken. Uansett om du går på ski for hygge eller for å trene er det visse farer det er lurt å være obs på. 

Se om du har allerede vet hva du bør være oppmerksom på når du skal og er ute på tur, her.


Alpint

Norge er fullt av fjell, og mange av oss tar turen til et alpinanlegg for å få litt fart og spenning når snøen har meldt sin ankomst. Som regel er vi ikke alene i bakken, og derfor kan det være lurt å få noen råd om hva du bør se opp for når du kjører nedover skibakken. 

Få noen gode råd og tips slik at du ikke skader deg eller andre i bakken, ta en titt her.

Aking

Mange finner seg en akebakke om vinteren, og setter utfor i full fart uten å tenke på eventuelle farer som lurer nedenfor kanten. Også i akebakken kan det være risikoer, og det kan være lurt å gjøre det man kan for å unngå disse. 

Hvis du vil se hva du bør være obs på, og lære hvordan du kan unngå skader i akebakken, se her.