Guider og sjekklister

Her finner du vår samling av guider og sjekklister til trygghetsvandringer og dugnader. Alt materiale er gratis å laste ned og å ta i bruk - og tilgjengelig for alle interesserte.

Dersom dere ønsker å dele ut flere sjekklister eller brosjyrer på et arrangement, så ta gjerne kontakt med oss. Vi kan sende dere materiale kostnadsfritt så lenge vi vet hva det skal brukes til.


Trygghetsvandring Brosjyre Page 2

BROSJYRE OM TRYGGHETSVANDRINGER

Trygghetsvandringer er et enkelt og effektivt verktøy for å involvere folk i arbeidet med å gjøre nærmiljøet tryggere, triveligere og  tilgjengelig for alle. Denne lille brosjyren gir deg oppskriften til å komme i gang i ditt nærmiljø. Husk at du kan gjennomføre en trygghetsvandring på din mobil via www.trygghetsvandring.no.


Guider Til Trygghetsvandring Page 1

GUIDER TIL TRYGGHETSVANDRINGER

Guidene er til hjelp under vandringene og beskriver punkter som bør undersøkes og drøftes underveis. Send oss gjerne en e-post dersom du har tips til flere tema eller punkter som bør dekkes av guidene.

Klikk på navnene under for å laste ned de ulike guidene:
SJEKKLISTER

Sjekklistene er laget for kommuner, skoler, eldresentre og andre som gjennomfører lokale dugnader og kampanjer for å forebygge noen av de aller vanligste ulykkene og skadene. Vi vil gjerne høre fra deg om du savner en sjekkliste du tror kan være nyttig for flere. Send oss i så fall en e-post med dine tips.

Sjekkliste Sykkel Page 1


SJEKKLISTE FOR SYKKELEN

Er sykkelen din sikker  – og klar til bruk?

Sykkel er supert. Men sykkelen er ikke helt ufarlig. Sikker sykling krever en sjekk av sykkelen. Og at du selv bruker hodet – med hjelm!

Last ned sjekklisten og bli trygg på at du kan sykle sikkert!

Sjekkliste Trampoline Page 1


SJEKKLISTE FOR TRAMPOLINEN

Er trampolinen din trygg – og klar til bruk?

Trampoline er topp. Men trampoliner er ikke helt trygge før de er forsvarlig sikret. Det bør du gjøre med jevne mellomrom.

Last ned sjekklisten og bli sikker på at du kan hoppe trygt!

Sjekkliste Hage Page 1


SJEKKLISTE FOR HAGEN

Er hagen din risikofri? 

Hage er deilig å ha! Men det kan finnes risikoer også i uteområdet, så ta en titt å se om du finner noen! Det er fort gjort!

Last ned sjekklisten og bli trygg på at hagen din er fri for risiko og farer!

Sjekkliste Medisiner Page 1


SJEKKLISTE FOR MEDISINER

Har du ryddet i medisinskapet ditt i det siste? 

Mange rydder aldri eller sjeldent i medisinskapet sitt, og man kan sitte på mye gammel medisin som kan være farlig. Ta en rask titt og rydd unna gammel eller unødvendig medisin. 

Last ned sjekklisten og bli trygg på at du har kontroll over medisinen i huset

Skjermbilde Av Listen Med Innhold

TRYGGSEKKEN

Tryggsekken er laget for å gi kunnskap om hvilke smarte produkter som finnes som kan gjøre folks liv litt enklere og tryggere. Ideen er å oppbevare en sekk hos Lions, et eldresenter etc. De som går på hjemmebesøk hos eldre kan ta med seg denne tryggsekken og bruke materiellet til å både sikre hjemmet og vise frem hva personen bør gå til innkjøp av.

Vi har laget en liste med forslag til hva en Tryggsekk bør inneholde. Last den ned her.