Idrettsplassen

På en idrettsplass kan det være mange risikoer og farer. Uansett hvilken idrett du utfører er det viktig å være observant og bruker litt tid på å forebygge og unngå unødvendige skader. 


Fotball

Fotball er en av de mest populære idrettene i verden, og Norge er intet unntak. Med dette følger også visse konsekvenser. De fleste skader unge påfører seg er en følge av idretten, under trening. Ulykker innen idrett skjer tre ganger hyppigere enn ulykker i trafikken. 

Vil du lese mer om hvordan du kan unngå unødvendige skader, og hvordan du kan forebygge potensielle risikoer og farer på fotballbanen, se her.


Håndball

Håndball er svært populært i Norge, men den tærer mye på kroppen og mange skader kan komme som følger av å spille denne idretten. Etter trafikkulykker skjer det flest skader under idrett og trening. Mange skader er unngåelige, men det finnes også de som man kan forebygge og se til aldri skjer. 

Vil du lære mer om hvordan du kan forebygge risikoer på håndballbanen, se her.


Basketball

Basket er en fartsfull idrett med mye taktisk spill, i tillegg til at man må være tøff og være klar for fysisk nærkontakt. Det er ikke den største sporten i Norge, men den blir mer og mer populær blant unge. Det finnes mange måter å skade seg på, også innen basket, men som i mange andre idretter er det kun noen enkle grep som skal til for å forebygge mange av skadene som skjer på banen. 

Om du vil lære mer om hvordan du kan forebygge unødvendige skader på banen, og hva du må være observant på under en kamp, se her


Innebandy

Innebandy er en sport med mye fart og spenning. Det er mye engasjement og intensitet på banen, hvor alle ønsker å vinne. Selv om man skal ha det gøy med idretten kan det også være lurt å ha kunnskap om hvordan du kan unngå skader, og hvordan du kan forebygge dem. 

Se hvordan du kan forebygge potensielle risikoer og farer på banen, her