Sommeraktiviteter

Nordmenn er friluftsmennesker og mange bruker store deler av fritiden sin i skogen eller på aktiviteter utendørs. Fordi vi bruker så mye tid ute er det også risikoer som følger med – som vi trenger å være oppmerksomme på.


Orientering

Skog har vi mye av, og mange utnytter den ved å være med på orienteringsløp. Skogen kommer derimot med mange ukjente farer, men ved å ha kunnskap om hva du kan gjøre for å unngå disse kan du sørge for å holde deg skadefri. 

Vil du få noen tips om hvordan du kan holde deg skadefri i skogen så kan du ta en titt her


Trampoline

Mange tar frem trampolinen når snøen smelter og varmen kommer tilbake. Spesielt barna gleder seg til å kunne hoppe og sprette igjen, men husk at trampolinebruk uten forhåndsregler kan føre skal skader og ulykker. 

Vil lære mer om hvordan du kan forebygge skader ved bruk av trampoline, se her.


Bading

Vannet er innbydende når sola står høyt og det er varmt i været. De fleste av oss kjenner til farene ved å være i vann, men vi kan likevel trenge en påminnelse om hva vi bør være obs på. Vannvettreglene er inspirert av fjellvettreglene, og skal hjelpe oss å friske opp hukommelsen vår.

Lær mer om vannvettreglene og hvordan du kan forebygge risikoer i vannet ved å se her


Båt

Båtlivet har stor betydning for mange nordmenn. Å kunne reise ut med båten og seile rundt i den norske skjærgården på fine sommerdager ligger høyt hos de fleste. Dessverre følger det også noen potensielle risikoer med båtlivet som det kan være smart å vite om.

Vil du lære mer om hvordan du kan forebygge risikoer når du er på båten, se her.